State of Emergencyn single: Stitch Me Up julkaistiin 1.6.2021!

Menneet keikat

SoE:n lyhyt historia pitää sisällään toinen toistaan kovempia keikkoja, joista allekirjoittanut yrittää tässä nyt muistella kovimmat highlightit ja ankarimmat kipupisteet. Ajatus keikkojen soittamisesta on ollut alusta asti ehkä se kovin kannustin bändimme toiminnan jatkumiselle ja kehittymiselle. Ensitreeneistä asti biisejä on väsätty ja treenattu keikkoja varten ja alkukesästä 2012 päätimme testata pienellä koe-eläin –testillä SoE:n keikkakunnon.

#1 – Treenis

Ensimmäinen keikka oli itse järjestetyt pippalot, joiden huikea kutsuvierasyleisö koostui lähinnä sukulaisista ja ystävistä. Talkoomielellä väsäsimme treeniksen pihalle pressulla katetun stagen, joka vesisateesta johtuen asemoitiin siten, että bändi soitti pihalla katetun lavan alla ja yleisö kuunteli autotallissa, jonka iso veto-ovi oli auki. Toimi!

Ensimmäisellä keikalla kuultiin jo liuta omia biisejä ja muutama rautainen cover. Palaute keikasta oli (tietenkin) hyvää, mutta eniten bändiä lämmitti kuitenkin sukulaisten selkääntaputtelujen sijaan se fakta, että ensimmäiseltä keikalta haettiin hurjimpia sankareita ambulanssilla pois.

#2 – Asennefestarit

SoE @ Asennefestarit 2012

SoE @ Asennefestarit 2012Runsas kuukausi ensimmäisen ”rykäisyn” jälkeen koitti bändimme historian toinen keikka. Rymistelyn lokaatio oli tällä kertaa Tarvasjoella talkoovoimin järjestetyt Asenne-festarit, jonka avauspaikan meidän pumppu täytti mallikkaasti. Lavana toimi isolla messuteltalla katettu, rumpuraiserilla varustettu trukkilava-vaneriyhdistelmä, joka oli itseasiassa varsin tilava ja toimiva!

Spesiaalihomma tällä keikalla oli se, että tapahtuman miksaaja oli toisella keikalla yleisössä, eikä muita bändejä ollut saapunut paikalle. Kun meidän ”soittoaika” napsahti, niin teimme keskenämme pikaisen soundchekin. Kitaristi katsoi tasot kohdilleen, jonka jälkeen kiipesi lavalle ja keikka ilman miksaajaa läpi! Onneksi suuremmilta ongelmilta vältyttiin ja tämä ko. kitaristi istuikin sitten loppuillan tiskin takana miksaten illan muiden bändien keikat (Harmi, Kodittomat, The Skyline).

#3 – Lagoon-Party

SoE @ Lagoon Party 2012

SoE @ Lagoon Party 2012Tällä kertaa joukkueemme nousi maihin Oripäässä sijaitsevalla soramontulla, jossa soitimme myöskin talkoo-hommina järjestetyillä festareilla. Lavana toimi pressulla katettu traktorin peräkärry, jonka Klasun rumpusetti täytti melkein etureunaan asti. Tästä selvittiin nostamalla peräkärryn keskimmäinen sivulaita vaaka-asentoon ja tukemalla se parilla trukkilavalla paikoilleen. Näin saatiin laulajalle ison maailman malliin CatWalk, jossa kelpasi tuntojaan tulkita!

Tällä keikalla oli senhetkinen ennätysyleisö ja meininki sen mukainen. Eturivi oli täynnä kirkuvia tyttöjä ja nyrkkiä näkyi ilmassa koko keikan ajan. Keikan jälkeen yleisö huusi useamman minuutin encorea, mutta eihän meillä raukoilla ollut enää yhtään biisiä treenattuna sitä varten.

#4 – Efe’s Bar

SoE @ Efe's 2012

SoE @ Efe’s 2012Liedon paikallinen tarttui lokaalien kontaktien avulla seuraavaksi keikkapaikaksi ollen SoE:n ensimmäinen baarikeikka. Lainasimme PA:t Karjalaisen Akin reenikseltä ja niiden pystyttämiseen ja soundcheckkiin kulutimme aikaa monta tuntia. Piuhaa vedettiin kilometritolkulla edestakaisin pitkin baaria ja mikään ei tuntunut toimivan. Lopulta saimme vehkeet pelittämään siedettävällä tavalla ja keikan ajaksi Antti Hirvensalo saapui pelastavana enkelinä vahtimaan mikseriä ja ruuvaamaan soundeja.

Vaikka aluksi näytti siltä, että koko homma kaatuu päälle, oli keikka itsessään menestys. Teimme hurjan promotyön keikkaa varten, joka poiki Efe’sin täyteen ja rikkoi myyntiennätyksen baaritiskillä. Soittonurkkauksessamme oli kuuma kuin kaksipaikkaisessa makuupussissa! Hiki lensi, yleisö mylvi ja bändi soitti henkensä edestä!

#5 – Metallisika

Tarvasjoki – tuo Suomalaisten kuntien Forssa, tarjosi näyttämön seuraavalle SoE –elämykselle. Tapahtuma oli tribuutti Metallican ensimmäisellä pohjoismaiden kiertueella soittamalle Tarvashovin keikalle. Metallisiassa rokkasi yhteensä viisi bändiä ja meidän veto oli tapahtuman avausakti. Paikanpäälle oli vuokrattu asiallisen kokoinen PA, jota käskytti ammattimies. Uutta ja ihmeellistä meidän tapauksessa siis.

Meidän soittoaika oli jo kahdeksalta, mutta se ei poistanut sitä faktaa, että meidän veto taisi kerätä suurimman yleisön illan bändeistä. Keikalta ei ole erityisemmin jäänyt mieleen mitään muistoja ja loppuillan tapahtumat ovat allekirjoittaneen muistilta deletoitu takahuoneessa kiskaistun jalluflindan vaikutuksesta.

#6 – Yksityisbileet

Tarvasjoen keikasta seuraavaksi päiväksi olimme sopineet soittavamme tuttumme 50v syntymäpäivillä. Tämä keikka on ollut ehkä kaikista soittamistamme keikoista se opettavin. Edellisen illan joukkokooma kostautui pahemman kerran.

Roudaus oli yhtä tuskaa ja checkki tuntui loputtomalta kidutukselta. Itse keikkaan saimme kuitenkin skarpattua itsemme soittokuntoon ja adrenaliinin voimin räimimme aktin läpi. Synttärisankari oli erittäin kiitollinen ja vieraatkin viihtyivät, mutta itse olimme taasen pettyneitä omaan suoritukseemme ja opimme kovalla kädellä, miten näitä hommia ei pidä tehdä.

#7 – Dynamo

SoE saapui ensimmäistä kertaa Turkuun. Tapahtuma oli Synapsi Ry:n järjestämä opiskelijaklubi, joissa saimme kunnian toimia illan viimeisenä bändinä! Muina bändeinä illalla soitti The Reflections ja Envoi. Paikalle saavuttuamme pienen odottelun ja epäselvyyksien jälkeen saimme miksaajasedän paikalle, joka osoittautui rautaiseksi ammattimieheksi, joka neuvoi alkutaipaleella olevaa bändiämme lavamonitoroinnin sekä –soundien suhteen paljon! Tästä voisi jokainen äänentoiston ammattilainen ottaa oppia!

Illan keikka oli viimekertaisen pettymyksen jäljiltä menestys! Bändin soundeja kehuttiin yleisön toimesta vuolaasti ja meininki oli katossa!

#8 – Carina

Kun bändimme keikkahommat olivat alkaneet luistamaan, oli korkea aika suorittaa invaasio kotikylämme juottolan lämpöön! Tätä keikkaa varten vuokrasimme AudioFactoryltä järeähkön PA:n, jolla ensitöiksemme soundchekissä pudotimme lumet Carinan katolta. Harmi, ettemme muistaneet laskuttaa tästä toimenpiteestä erikseen.

Soittelimme useammalle miksaajasedälle, että onnistuisiko Carinan keikan miksaamishommat, mutta sopivaa vapaana olevaa seppää ei tuntunut löytyvän millään mistään. Loppujen lopuksi päätimme kouluttaa ystävästämme Teemusta viikon varoitusajalla maailman luokan FOH-sepän, joka hoitikin keikan mallikkaasti kotiin! Kuten arvata saattoi, kotikenttäetu toi tuvan täyteen porukkaa, jotka juhlivat villisti sulosointujemme tahdissa ja niiden jälkeenkin vielä aamuun asti! Myös keikkaa varten painattamamme State of Emergency T-paidat vietiin käsistä, osan faneista jääden ilman omaansa.

#9 – Nyrkkibaari, yksityisbileet

Jokaisella bändillä pitää olla historiassaan yksi hääkeikka. Olimme juuri ostaneet bändille oman pienen PA –systeemin ja päätimme koeajaa sitä Tarvasjoella sijaitsevassa yksityisessä Nyrkkibaarissa hääkeikalla. Setin kasaaminen ensimmäistä kertaa kesti n. vuoden, mutta soundi oli erittäinkin hyvä! Teemu toimi jälleen miksaajan pallilla ja hääpari kiitteli keikasta vuolaasti!

#10 – StreetBar 95

SoE:n nostoväki jalkautui tällä kertaa jälleen Turkuun. Kamat lavalle kasattuamme odottelimme miksaajasetää paikalle pitkän tovin, mutta odotus kannatti. Daniel–setä ruuvasi mielettömän hyvän kuuloiset soundit ulos StreetBarin PA:sta ja hoiti senverran miehekkäästi keikan kotiin, että yhteistyötä on tehty tämän keikan jälkeenkin ja toivottavasti vielä tulevaisuudessakin!

Tällä keikalla soitto ja soundipuoli toimi loistavasti ja encoressa nähtiin kuulemma ensimmäinen StageDive paikan historiassa! Soittohommien jälkeen yleinen atmosfääri pakotti poptoimihenkilöt suorittamaan ns. pikaroudauksen, jonka jälkeen painuimme useamman mittariauton saattueessa keskustaan juhlimaan villisti aamuun asti.

#11 – Lagoon Party

Vuosi on kerennyt vierähtämään edellisistä ”monttubileistä”, eli Lagoon Partyistä. Järjestäjät buukkasivat meille keikan näihin kekkereihin n. 30 sekuntia edellisen LagoonParty –aktin jälkeen, joten tasoa ei ollut varaa laskea! Saavuimme sovitusti ajoissa paikalle Oripäähän, jossa odottelimme autossa paskaa jauhaen noin puoli päivää, ennen kuin saimme kannettua autosta yhtäkään soitto-objektia lavalle. Odottaminen on onneksi bändiharrastuksen suola!

Porukka oli alkukeikasta hieman vaisua, mutta setin puolessa välissä sateisen kesäillan jäähdyttämä yleisö kummasti heräsi horroksesta ja loppukeikka oli yhtä huumaa! Suoritimme niin sanotun työvoiton. Keikan jälkeen suoritimme pikaroudauksen ja jäimme katsomaan coverbändi Punkstaron settiä. Toimi sekin!


#12 – Efe’s Bar

Sulavana jatkumona Lagoon Partyjen jälkeen soitimme toisen Efe’sin keikkamme. Raahasimme oman PA:n paikalle, jonka kasaamista olimme treeniksellä harjoitelleet tällä kertaa. Saimme kamat kasattua ennätysvauhdilla ja treeniksellä haetut soundit hiottiin ennätysajassa kohdilleen. Tälläkertaa kaikki toimi loistavasti, soundi oli hyvä. Mikserin takana hääri jälleen Teemu.

Tällä kertaa raivasimme tilaa asiakaspaikoista soittimille, joka osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Äänentoisto saatiin järkevämmin toteutettua ja meillä oli enemmän tilaa riehua lavalla. Suuri plussa oli meidän ja yleisön väliin jääneet sohvat, joiden päälle kelpasi kiivetä rokkaamaan kuin Bono konsanaan! Roudaushommissa aloimme ihmettelemään miksaajasetä-Teemun kuntoa, kun hän sitkeästi yritti kantaa lavamonitoria autoon, vaikka johdot oli vielä kiinni ja virrat päällä. Myöhemmin selvisi, että tyrmäystipoilla oli osuutta asiaan. Näin Liedossa.

Keikan jälkeen kuulimme paikan portsarilta, että tupa oli täynnä ja ihmisiä oli ovelta käännytetty pois. Nämä uutiset kannustavat aina jatkamaan!

#13 – Ravintola Basso

Varissuo, tuo Turun Mordor. SoE:n pelokkaat uudisraivaajat saapuivat Klasun verenpunaisella volkkarilla ghettoon soittamaan rock -musiikkia. Kylmä hiki virtasi ja basisti uhattiin tappaa..

Tarzantarinat sikseen. Bändimme saapui sovittuna aikana paikalle ja kasasi kamat lavalle. Tottuneesti jäimme odottelemaan miksaajasetää (olemme oppineet, että aikataulu on tällä ”alalla” suhteellinen käsite) ja lopulta mies saapuikin paikalle. Aikaa olisi ollut vielä tehdä soundcheck, mutta tyydyimme miksaajasedän ehdottamaan pikaiseen linjacheckkiin. Tämä kostautui keikalla pahemman kerran monitoroinnin ollessa kelvotonta kuultavaa. Kierto-ongelmat häiritsivät koko alkukeikan ja loppukeikan monitorit olivat pois päältä. Onneksi ulospäin soundi oli ollut kuulemma hyvä ja tasapainoinen ja keikka soitettiin mallikkaasti alusta loppuun hyvällä meiningillä!

#14 – Kuokantalo

SoE @ Kuokantalon Bändimaraton II

SoE @ Kuokantalon Bändimaraton IIKuokantalon Bändimaraton II oli tapahtuman nimi ja kyseessä on tuttujen kavereiden järjestämä, toivottavasti jatkossakin jokavuotinen bänditapahtuma Marttilan Kuokantalolla. Saimme tällä kertaa kunnian olla illan päättävä bändi, joka on aina se paras soittoaika! Meitä ennen lavalla juhlayleisöä villitsi Array, Harmi ja Ghostwood Lights.

Samuelssonin Antti hääräsi tiskin takana ja viime keikasta poiketen oli tällä kertaa paras lavasoundi ikinä! Se näkyi kyllä soittajapoikien ilmeessä ja meiningissä, joka oli alusta loppuun silkkaa rautaa! Tämä keikka taltioitiin myös tiskistä narulle ja kuvattiin usean kameran voimin PJ MediaProductionsin toimesta. Julkaisimme Marttilasta myös livedemon ”Touch of the First Snow” –kappaleesta.

Lämmittää mieltä, että näitä tapahtumia jaksetaan järjestää pikkukyliin, vaikka on sanomattakin selvää, ettei näillä tapahtumilla kukkaroa kukaan kasvata ja järjestämisessä on mielettömästi duunia! Kiitokset tästä tapahtumasta menee erityisesti Antti Hirvensalolle ja Niko Muuriselle.

#15 – Dynamo

Tällä kertaa SoE rokkasi Dynamossa hyvän asian puolesta yhdessä Envoin ja Shades of Nowheren kanssa. Keikan tuotto käytettiin Sansibarin ruokaturvan ja metsiensuojelun hyväksi.

Saavuimme Dynamon oven taakse odottelemaan sovittuun aikaan muiden bändien kanssa. Totuttuun tapaan odottelimme parikymmentä minuuttia kylmässä ovien takana, joskos joku äänihenkilö tai muu vastaava tirehtööri sattuisi paikalle ja päästäisi palelevat orkesteri-ihmiset sisälle roudaamaan. Kun audio-ihmistä ei kuulunut paikalle, yhteyshenkilömme Matti soitteli muutaman puhelun, joista kävi ilmi, että paikanpäälle sovittu Miksaaja on lomalla Puolassa ja baarin omistaja grillasi nahkaansa Espanjan auringon alla saatesanoinaan -”Koittakaa nyt joku saada sinne, samassa liemessä tässä ollaan!”.

Tästä ”pienestä” takaiskusta me emme suostuneet masentumaan, vaan Shades of Nowheren basisti Timppa soitti kaikki Suomen ääniteknikot (+ niitä tuntevat ihmiset) läpi ja vapaa kaveri ehti hätiin juuri ajoissa. Tämän pienen alkusähellyksen jälkeen loppuilta onnistui mainiosti, keikka meni hyvin ja kaikille jäi hyvä mieli!

#16 – Haarikka

SoE:n poijjaat penetroituivat naapurikyläänsä Auraan ja herättivät musisoinnillaan siellä yleistä pahennusta. Haarikan keikasta allekirjoittaneella on päällimmäisenä mielessä valtavan hyvät takahuonetarjoilut! Sämpylät, juomat ja systeemit olivat viimeisen päälle kuosissa!

Itse keikka oli valitettavasti meiltä vähän kehno veto suoraan sanottuna. Pumppumme ei meinannut millään saada meiningistä otetta, vaikka yleisö olikin ihailtavasti mukana ja sitä oli paljon. Alkukeikan ongelmat oikean laitahyökkääjän kitaran kanssa painoi soittofiilistä pakkaselle ja paikkaaminen oli hyvin haastavaa. Encoreen saimme sentään pirteän vahvistuksen Shades of Nowheren silloisesta laulajatteresta Riinasta! Pienoisesta pettymyksestä huolimatta yleisö kehui meitä kovasti ja paikallislehden yleisöosastollakin oli joku keikkaa kehunut!

#17 – Logomo

SoE @ Logomo

SoE @ LogomoLogomossa keikkoja järjestävä Kovasetti haki Kotiteollisuudelle lämppäriä Facebook –skaban kautta, johon päätimme heittää verkkomme ja katsoa kuinka ”äijien käy”. No niinhän siinä kävi, että olimme Kotiteollisuuden ykkösvalinta kolmen yleisöäänestyksellä ratkaistujen voittajien joukosta. Meidän lisäksi Kotareita pääsi lämmittelemään turkulainen Descents.

Pikkukylän pojat ajoivat Klasun roudausreen logomon takaovista sisälle ja jäivät huuli pyöreänä ihmettelemään meiningin isoutta. Lava oli korkeampi kuin Kyrön vesitorni, sillä oli enemmän pinta-alaa kuin punaisella torilla ja PA sekä valot olivat kuin Amerikkalaisesta rock-dokumentista. Takahuone oli isompi kuin keskiverto kaksio ja takahuoneesta ei löytänyt lavalle ilman karttaa ja kompassia. Huimaa.

Soundcheck meni äärimmäisen kivuttomasti ammattimiehen ollessa mikserin puikoissa ja itse keikalla oli soundit kuulopuheiden mukaan toiminut pomminvarmasti! Meininki oli silkkaa timanttia ja jätkät hymyilivät keikan jälkeen kuin kanttorit orrella. Aikaa seläntaputteluun ja päänsilittelyyn ei kuitenkaan keikan jälkeen ollut, vaan suoritettiin jälleen pikaroudaus ja suuntasimme roudausaluksen keulan kohti keskustaa, jossa odotti RokBar ja seuraava keikka.

#18 – RokBar

Saavuimme kumit sauhuten näytöstyyliin RokBarin oven eteen ja suoritimme pikaisen kamojen kasauksen ja linjacheckin. Pieni hengähdystauko ja veto! Ensimmäiset iskut kun lähti keikalla, tuntui kuin olisi palannut kotiin. Logomon avaruuden jälkeen soitimme jälleen sylikkäin ja yleisö villitsi suoraan naaman edessä.

Keikka oli järisyttävän hyvä ja sen jälkeen jäimme vielä katsomaan Shades Of Nowheren villiä menoa, joka oli myös Haarikan keikallamme lavalle nousseen Riinan jäähyväiskeikka SoN:nien riveissä. Meno oli rautainen ja toivottavasti yhteisiä keikkoja tulisi jatkossakin lisää!

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest


No Response

Jätä kommentti


Yhtään kommenttia ei ole vielä julkaistu..

Jätä kommentti